TENTOONSTELINGEN
HEERLEN ///////////

Home > Tentoonstelingen > SCHUNCK

// SCHUNCK // FLUORESCENT ADOLESCENT


De presentatie Fluorescent Adolescent draait om de speelse, experimenterende houding van de opgroeiende, die voortdurend zijn eigen grenzen verlegt, maar daarmee ook noodgedwongen die van zijn omgeving. Dat dit regelmatig tot botsingen en nieuwe, soms ook bizarre situaties leidt, ligt voor de hand. Grap en gevaar liggen dan opeens verrassend dicht bij elkaar. In een sfeer van onbezonnenheid en argeloze (over)moed gaat het steeds om de vraag welk te nemen risico nog aanvaardbaar is. Uiteraard kan men daar alleen proefondervindelijk achter komen, met het nodige vallen en opstaan. Om de schade te beperken, biedt een gedegen risico management uitkomst: wie van tevoren calculeert, hoeft achteraf minder na te denken en kan zich volop concentreren, om zijn dromen te koesteren, successen te vieren of om zijn wonden te likken...

De presentatie vindt plaats in het trappenhuis en  op de bibliotheekverdiepingen van SCHUNCK*. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Brody Condon (1974, MEX), Ugnius Gelguda (1977, LIT), K8 Hardy (1977, USA), Julia Nieburg (1982, NL)/ Elza Jo (1981, NL), Isoje Chou (1976, Nigeria/Kanada), Ahmet Polat (1978, NL/Turkije), Magali Reus (1981, NL), Kamen Stoyanov (1977, Bulgarije.

(Curatoren : Stijn Huijts, directeur van het SCHUNCK*, Lene ter Haar, conservator hedendaagse kunst, en Cynthia Jordens, assistent-conservator)

www.glaspaleis.nl